vidor

2021.08.30. 15:00

Kreatívan újragondolt népzene

Két egyedi hangzásvilágú együttest hallhatunk a VIDOR Kertben.

KM

Színes lesz a zenei kínálat ma a VIDOR Kertben, hiszen a népi hangszerek mellett a sanzonok, a jazz és a bossa nova is teret kap.

Először, 17.30-kor a citera, a tambura és a koboz találkoznak. A Pengetős Trió tagjai rokonhangszereket szólaltatnak meg, programjuk mégis rendkívül egyedi, amelynek alapja e három hangszer, eddig szinte ismeretlen együtthangzása. Repertoárjuk alapja az autentikus népzene, amelyet nyitottan, kreatívan és alázattal gondolnak újra, s formálnak saját képükre. Muzsikájukat a virtuozitás, az innováció és a tradíció egyaránt jellemzi.

– A hangszereink határait feszegetjük, miközben egymást különböző dallamvilágokba vezetjük be – vallják.

Egyedi stílusötvözet

Este tízkor egy egyedülálló hangszeres felállással bíró zenekar, a Swing á la Django muzsikál.

Különleges stílusötvözetet teremtettek, zenéjükben harmóniára talál a magyar autentikus folklór zene, a francia manouche swing és a sanzonok világa, a tangó, a jazz és a bossa nova, ennek eredménye az általuk Hungarian Django Swingnek nevezett stílus. A DAL 2021-es versenyét 5. helyezettként zárták a Maradok című dalukkal – ma a VIDOR Kertben hallhatjuk őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában