Tunyogmatolcs

2021.08.13. 14:46

Kulturális délutánra készül a gyülekezet

Az elnyert támogatást szeretné önerővel is kiegészíteni a református egyházközség.

KM

A Szatmári Szín-Ész Kör diákjai Móricz Dinnyék című parasztkomédiáját adják majd elő

Fotó: Gergely Tamás

Jeles eseményre készül a Matolcsi Református Egyházközség. A nagy múlttal rendelkező református templom belsejének felújítása apropóján kulturális délutánt szervez a presbitérium és a gyülekezet. A rendezvény augusztus 22-én, vasárnap 16 órakor kezdődik a helyi művelődési házban, ahová szeretettel várják az érdeklődőket.

Minden helybeli kötődik

– Régi álmunk vált valóra, hogy ebben az évben sikerül felújítanunk a matolcsi református templom belsejét egy sikeres pályázatnak köszönhetően. A magyar kormány jóvoltából ugyanis az „Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások támogatása” című pályázati kiírás révén egyházközségünk is kapott hazai forrást a felújításhoz. Ezt az összeget szeretnénk még saját önerővel kiegészíteni, ezért szervezzük meg a kulturális délutánunkat – mondta Tisza Béla, a gyülekezet gondnoka.

– Egy templomhoz valamilyen módon minden helybelinek van kötődése. Vagy azért, mert benne keresztelték, vagy ott kötött házasságot, vagy annak a harangjai szóltak, amikor a szeretteit búcsúztatta. Ez nemzedékekre visszamenően így van. Igaz, hogy ez csak a hitünk földi vetülete, de ugyanúgy fontos. Ki ne szeretné, hogy megőrizzük, és szép legyen az, amihez ennyi minden hozzáköti? Nem mellékes, hogy azt, amit ma megvalósítunk, példaként adjuk a gyermekeink elé – jegyezte meg Gergely Tamás, az egyházközség lelkipásztora.

A jótékonysági délutánon fellépnek majd a Tunyogmatolcsi Óvoda növendékei, a Milotai Férfi Népdalkör tagjai, a Szatmári Szín-Ész Kör fiataljai, valamint a Csaholyi Kompánia színészei. A színes programokat tombolasorsolás fogja zárni – tudósította lapunkat Fecske László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában