Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.08.03. 09:00

Még küldhetnek limericket

SZA

A VIDOR Fesztivál utolsó napján, szeptember 4-én délután rendezzük meg a Nyírségi Limerickíró bajnokság fináléját, és bár már nagyon sok alkotás érkezett, továbbra is arra biztatjuk olvasóinkat, hogy az augusztus 4-ei határidő lejártáig még alkossanak és küldjék be az ötsoros versüket.

Volt egyszer...

Gergely Ágnes író, költő megfogalmazása szerint a limerick kötött formájú, ötsoros nonszensz vers, amely az első sor „volt egyszer…” mesei fordulatával bejelentett hős kalandjait beszéli el, a kalandoknak az ötödik sorban félig megismétlődő első vagy második sor szab határt. A rímképlete: AABBA, a BB sorok mindig rövidebbek. Bárkiből válhat limerickíró, csak humor és kreativitás kell hozzá. Ezúttal is két kategóriában (egyéni és csapat) várjuk a műveket, négy témában: sport, közélet, a hely szelleme és szabadon választott.

Döntő a VIDOR-on

A műveket a Móricz Zsigmond Színház, A Vörös Postakocsi folyóirat és lapunk képviselői előzsűrizik, a döntőre meghívjuk az alkotások szerzőit és szurkolóikat. A verseny amellett, hogy maga a műfaj humoros, nagyon is komoly: mindkét kategória győztese ­jutalmat kap. A döntő mindig a ­VIDOR Fesztiválok egyik legvidámabb eseménye, hiszen a versfaragók alkotásait a Móricz Zsigmond Színház művészei mutatják be.

Nevezni jeligés pályázatokkal lehet, a műveket augusztus 4-én éjfélig várjuk az [email protected] e-mail-címre vagy levélben a Nyíregyháza, Dózsa György u. 4–6. címre, a borítékra írják rá: Limerick.

Egy éve ezek az alkotások voltak a legjobbak

Mellékhatás

Kettőezer-huszonhatban

megkérdi a kislány bátran:

mondd meg, anyukám!

Ki az én apukám?

-???- Nem ismertem fel őt maszkban!

Holdfényes randi

Van egy fickó: folyton rámír.

Az este randiztunk, és bír!

Kiszívta a nyakamat, furcsán érzem magamat.

Lehet, hogy a Dezső vámpír?

Vakmerő

Kupecek a lovakat mustrálták,

egyiket szekérrel járatták.

Az egyenest a falnak –

bátyám, ez a ló vak.

Dehogy vak, vakmerő – láthatták.

Honfoglaló

Nem kellett nekik Velence,

jobb volt a Kárpát-medence.

Itt a föld igen jó,

ára egy fehér ló.

Hát megvették, még szerencse.

Szabályzat

A jelentkezéssel a játékos elfogadja a Mediaworks Hungary Zrt. adatvé­delmi tájékoztatóját (www.mediaworks.hu/adatvedelem), valamint a ­nyereményjáték szabályzatát (https://szon.hu/jatekszabalyzatok), és ­hozzájárul ahhoz, hogy az általa közölt adatokat a játék lebonyolítása cél­jából a Mediaworks Hungary Zrt. kezelje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában