Levéltár

2021.08.12. 11:00

Régi fotókat lehet beküldeni

A megyei levéltár a nyolcvanas éveket szeretné felidézni egy kiállításon.

KM

Ebben az évben szeptember 23-án tartja meg levéltári napját a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltár, ahol ritka fotókkal szeretnének megidézni az 1980-as évekbeli települések közül néhányat – tájékoztatta lapunkat az intézmény. A kiállításon a Magyar Nemzeti Levéltár és a Szentendrei Néprajzi Múzeum közös projektjén belül mutatnak be felvételeket, előadásokkal készülnek, azonban szeretnék majd bemutatni mindazokat a fényképeket is, amelyek magántulajdonban vannak.

Személyes felvételek

A levéltár éppen ezért szeptember 15-éig várja az iskolai eseményeken, kisdobos- és úttörő rendezvényeken, akadályversenyeken, ballagásokon, kulturális eseményeken, felvonulásokon készült képek mellett a családi ünnepségeken, kiránduláson, közös mezőgazdasági és egyéb munkák alkalmával készült fotókat. A felvételeket a honlapukon elérhető űrlappal az [email protected] e-mail-­címre várják, illetve személyesen vagy postai úton, utóbbiaknál a képeket be­szkennelik és visszajuttatják tulajdonosukhoz.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában