Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.08.02. 16:33

Teli torokból szóltak a dalok

A nyugdíjaskórusok találkozóján két dalárdánk is részt vett.

JG

Nagyszerű produkciókat élvezhettek a nézők Hajdúnánáson | Fotó: Schmidt Pál

A Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége, a Hajdúnánási Ezüstkor Nyugdíjas Egyesület, valamint a Nánási Pro Cultura Nonprofit Kft. szervezésében rendezték meg a közelmúltban Hajdúnánáson a Kéky Lajos Városi Művelődési Központban a Tiszántúli Nyugdíjas Kórusok Találkozóját.

Két csoporttal

Az eseményen tizenkét egyesület jobbnál jobb produkcióját láthatták, hallhatták az érdeklődők. Megyénket két egyesület képviselte: a Pócspetri Nyugdíjas Egyesület és a Záhonyi Nyugdíjas Egyesület, az énekkarok hatalmas sikert arattak.

A találkozón természetesen nem csupán a szereplés volt a fontos, hanem az ismerkedés, a régi barátságok felelevenítése és a tapasztalatcsere. Minderre volt lehetőség egy közös ebéd alkalmával, ahol a finom ételek elfogyasztása után ismét a közös éneklésé volt a főszerep.

Nagyszerű produkciókat élvezhettek a nézők Hajdúnánáson | Fotó: Schmidt Pál

– Nagyszerűen éreztük magunkat – tudtuk meg Román Demeternétől, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnökétől. – Nagyon örülünk annak, hogy ilyen nívós és tartalmas eseményeket szerveznek szerte az országban, amelyeken a mi klubjaink is megmutathatják tudásukat.

Sényő következik

A megyei nyugdíjas szövetség is beáll a sorba, hiszen a következő nagy eseményt Sényőn fogják megrendezni.

– Ez így igaz, augusztus 12-én Sényőre várjuk a nyugdíjasainkat – mondta Román Demeterné.

– Tavasszal Napkoron már tartottunk egy igen hangulatos sportvetélkedőt. Azután úgy éreztük, nem szabad megállnunk, hiszen nagyon hosszú volt az a több mint egy év, amit a világjárvány miatt bezárva töltöttünk úgy, hogy esélyünk sem volt találkozni egymással. Éppen ezért meghirdettük a kulturális seregszemlénket, amelynek Sényőn az Integrált Közösségi Tér fog helyet adni. A meghívókat és a jelentkezési lapokat már kiküldtük, és nagyon reméljük, sokan fogadják el az invitálásunkat.

– Ennek a találkozónak tétje is lesz, hiszen komoly díjakat fognak kapni a legjobbak, ezért érdemes készülni és gyakorolni. Egy kicsit kijjebb is toltuk a kereteket, a megyei seregszemle regionális lesz, hiszen a hajdúnánási kórustalálkozón több hajdú-bihari együttes is jelezte, szívesen eljönnének hozzánk Sényőre, aminek természetesen örülünk és szívesen látjuk őket.

A sényői rendezvény augusztus 12-én, csütörtökön délelőtt tíz órakor kezdődik. Két részben fognak fellépni a jelentkezők, majd délután a zsűri értékeli a produkciókat és kiosztják a jól megérdemelt díjakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában