Nyíregyháza

2021.09.17. 07:02

Bepillantás a kulisszák mögé

Ingyenes programokkal várja az érdeklődőket a színház és a múzeum.

20210806 Nyíregyháza fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország Bencs Villában a kétszemélyes Álmok című kamaraszínpadi darabot adtak elő. képen: Fridrik Noémi

Fotó: Pusztai Sándor

A Kulturális Örökség Napjaihoz csatlakozott a Móricz Zsigmond Színház is, így az előttünk álló hétvégén a teátrum három helyszínen várja a látogatókat. A színházban az érdeklődők bekukkanthatnak a színfalak mögé: megismerkedhetnek a teátrum működésével, a műhelyekkel, tárakkal, a színpad mögötti világgal, megtudhatják, kik vesznek részt egy-egy előadás létrehozásában. Szombaton 14, 15 és 16 órakor indul kulisszajárás, ami ingyenes, de regisztrációhoz kötött – regisztrálni a [email protected] címen lehet.

Séta és előadás

A Bencs-villában is várják a látogatókat: Nyíregyháza egyik kedvelt kulturális létesítményének földszintjén kávézó és rendezvényterem várja a vendégeket, az emeleten az 1920-as évek polgári hangulatát bemutató állandó kiállítás tekinthető meg, keddenként pedig irodalmi, beszélgetős és zenés esteket kínálnak az érdeklődőknek. A hétvége mindkét napján 10.30-tól 16.30-ig óránként indul az épületet bemutató séta, szombaton 19.30-tól pedig az Álmok című szobaszínházi előadást tekinthetik meg a vendégek Fridrik Noémi és Zakariás Máté, a Móricz Zsigmond Színház színművészei előadásában. A részvétel ingyenes, regisztrálni az [email protected] e-mail-címen lehet. A Szindbád Színháztörténeti Rendezvénytér épületét is megismerhetik az érdeklődők: szombaton és vasárnap is négy-négy séta indul. A programra a [email protected] e-mail-címen lehet regisztrálni.

Az épület titkai

A programhoz csatlakozott a Jósa András Múzeum is: szombaton ingyenesen látogathatók a kiállítások, vasárnap pedig az épületet járhatják be az érdeklődők. Az ingyenes túrák, amelyek hat helyszínt érintenek, 9, 11, 13 és 15 órakor indulnak, regisztrálni a [email protected] címen vagy a 20/939-4040-es számon lehet.

Borítókép: Fridrik Noémit is láthatjuk a Bencs-villában | Fotó: Pusztai Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában