Nyíregyháza

2021.09.16. 08:04

Delfineknek vastüdő, turistáknak hideg sör

SzA

Fotó: DODO FERENC

Adott egy búvárjelölt, aki fél a tengeri csillagok háborújától, egy svédül beszélő, csincsillatenyésztő hölgy – apró bibi, hogy a tolmács nem beszéli a nyelvet–, egy oktató, aki a partra vetett delfineknek próbál vastüdőt szerezni és egy turista hölgy, aki az ókori romok látogatása helyett inkább egy hideg sörre vágyik. Nos, ők négyen gyűltek össze kedden délután a Bencs-villában, a közönség legnagyobb örömére.

Tóth Gyula, a bádogos

A Móricz Imprót a járvány okozta lezárások alatt online láthatták a nézők, ám a nyíregyházi teátrum művészei most végre élőben is megmutathatták, hogy nincs az a váratlan szituáció, amire ne tudnának azonnal reagálni.

 

Ez volt az első, de a tervek szerint nem az utolsó alkalom, amikor a színészek megcsillogtathatták improvizációs képességüket, kedden Horváth Réka, Illyés Ákos, Kuthy Patrícia és Tóth Zolka rögtönöztek. A szituációs játékokat nemcsak a nézők élvezték, hanem a művészek is, így könny- fakasztó helyzetek sorjáztak több mint egy órán át.

A színészek a mókába a közönséget is bevonták, így felettébb furcsa jelenetek is kialakultak. A kezdő búvár és az oktató párbeszédébe Ákosnak és Zolkának a nézőktől előre begyűjtött mondatokat is bele kellett csempészniük, így került a tenger közelébe Tóth Gyula bádogos, így derült ki, hogy a szerelem sötét verem, ami feltöltve nagy vizekhez vezet, és azt is megtudtuk, hogy miért éppen Alaszka?!

A csincsillákat dobozokba gyűjtő hölgyből, tolmács hiányában IKEA-s eladó lett, aki egy kilenclyukú hidat próbált összeszerelni. És amikor elkészült, a nagy mű tiszteletére sütit is sütött, amibe hogy, hogy nem, elcserélt gyerekek is belekerülhettek.

Hogy mindez érthetetlen? Dehogy az, mi több, zseniális! Aki nem hiszi, legközelebb járjon utána!

Borítókép: Kedden újra bebizonyosodott, hogy rögtönzésben is nagyon jók! | Fotó: Dodó Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában