Mátészalka

2021.09.22. 09:00

Egy este, amelyen a szerelem a főszereplő

Kamarajellegű programsorozatot indított a mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ.

KM

20200205 Nyíregyháza fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország Presser Pici, a Ricci e Poveri, Balázs Klári és Korda György, Auth Csilla sem ért rá eljönni Nyíregyházára, de Csernák Mónika és Csernák Tibor a romantikus duettek - című előadásukban mindenkit a színpadra varázsoltak a Városmajori művelődési házban.

Fotó: Pusztai Sándor

A Szabadtéri Polgári Estékkel a kulturális szakemberek célja, hogy a közönség minél tovább élvezhesse a rendezvények nyújtotta közösségi találkozásokat. A névválasztás tükrözi az események helyszínét is: az előadásoknak az intézmény belső udvara ad otthont. A szalkai színházrajongók elsőként Détár Enikő és Sztárek Andrea zenés produkcióját élvezhették szeptember 17-én. A művészek a női lét szerepét, fontosságát vitték színpadra a születéstől a felnőtté válásig, az anyaságon át a nagymamaságig. Mindezt rengeteg humorral, nevetéssel, csodálatos, ismert slágerekkel fűszerezve.

Megfejteni a megfejthetetlent

Csernák Mónika és Csernák Tibor estjével folytatódik a programsorozat szeptember 24-én, pénteken 18 órától. A Szerelmes dalok, duettek zongorára című produkciót Orémusz Maja verses műsorvezető és Turcsán András ütőhangszeres művész gazdagítja. A műsorban főleg magyar szerzők, előadók lírikus és tempósabb szerelmes dalai hangzanak el zongorán, kiváló ütőhangszeres kísérettel. Az est élménye a gyönyörű versek, idézetek, rövid prózák felolvasásával lesz teljes. A verses koncert vezérfonala a legszebb emberi érzés, a szerelem körül halad, és próbálja megfejteni a megfejthetetlent a költészet, a zene eszközeivel, és az előadókra oly jellemző humorral.

Aki figyelmesen végighallgatja, talán rájön a titokra, hogy mi ez az érzés, visszaemlékszik, ismét átéli ezen pillanatokat, napokat, éveket, vagy éppen újra szerelmes lesz tőle. Az ingyenes rendezvényt védettségi igazolvánnyal rendelkezők és felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják.

Borítókép: Csernák Mónika és Tibor szerelmes dalokkal készül | Fotó: Pusztai Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában