Beregszász

2021.09.27. 17:00

Emléktáblát avattak fel Beregszászon

A Kossuth Lajos Líceumban a tanintézet névadója születésének 219. évfordulójára emlékeztek. Az ünnepség keretében avatták fel az iskola szépen felújított udvari épületének homlokzatán Kossuth Lajos emléktábláját, a nyíregyházi székhelyű Beregszászért Alapítvány ajándékát – tájékoztatott az alapítvány kuratóriumi elnöke, Dalmay Árpád. Hozzátette: száz magyar könyvet is ajándékoztak az iskolának.

Az emlékezés koszorúi
Fotó: AZ ALAPÍTVÁNY ARCHÍVUMA

Zseltvay Emese igazgatónő köszöntője után Kossuth Lajos emlékét méltatták a rendezvényt megtisztelő vendégek: Beke Mihály András, Magyarország beregszászi konzulátusának konzulja, Babják Zoltán, Beregszász polgármestere és Babják Edit, a tanügyi és művelődési osztály vezetője. Az iskola hagyományaihoz híven a negyedikesek adták elő az ünnepi műsort: versek, énekszámok, életrajzi szemelvények hangzottak el, Kossuth kiflivel kínálták a közönséget, majd hegedűszó kíséretében Zseltvay Emese és Beke Mihály András leplezte le az emléktáblát. Végezetül elhelyezték az emlékezés koszorúit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában