Limerick

2021.09.04. 21:52

Hogy kerül a hústű a vodkába?

Mindkét kategória győztesének a helyszínen gratulálhattunk.

Fotó:

Mit csinál egy tornatanár az Északi-sarkon? Sminkel. És egy állatgondozó a cipőboltban? Tapsol. Ha még azt is hozzátesszük, hogy a pszichológus az állatkertben vesegörcsöt kap, a hústű pedig a vodkában köt ki, talán kitalálják, hogy a VII. Nyírségi Limerickíró bajnokság szombati döntőjének néhány pillanatát elevenítettük fel – hozzátéve, hogy ugyan megpróbáljuk megírni, milyen is volt, de ezt mindenkinek látnia kell(ett volna).

Hét év, 840 palacsinta

A Móricz Zsigmond Színház, A Vörös Postakocsi és lapunk, a Kelet-Magyarország felhívására közel kétszáz limerick érkezett, az előzsűrizés után az egyéni kategóriában húsz jutott be a fináléba, aminek a MŰvész Stúdió adott otthont. A pehelysúlyú filmszinkronúszás olimpiai bajnoka, Kuthy Patrícia, a kiugró beugrás ifi világbajnoka, Szép Evelin és a magasoktáv-ugrás kiválósága, Urbán-Szabó Fanni alig várták, hogy elinduljon a verseny, amit Illyés Ákos vezényelt le és amiben Berki Armandnak és Demeter Annának is fontos szerep jutott. Mielőtt elkezdődött az ötsorosok versengése, a nézők előbb elérzékenyülve meghallgatták a finálé új himnuszát, majd ők maguk is dalra fakadtak. Következett néhány Sport-szeletet érő kvízkérdés, és megtudtuk, hogy az első limerick bajnokság óta 2,5 évet töltöttünk alvással, Ákos 840 palacsintát sütött, az alkotók pedig 12 500 írásjelet használtak (aki nem hiszi, számoljon utána).

Ki, hol, mit csinál?

A középdöntőbe hat limerick került (Manneken Pis, Hamuszürke, A lényeg az érdek, Túlterhelés, Kisdobos és Vérpanda), a versenyzők ezeket dalban is előadták, így szólt Queen-, Neoton- és Piramis-nóta is. A döntőbe az első két jelige jutott, a versenyzőknek pedig rögtönözniük kellett. Egy néző foglalkozást választott, egy másik helyszínt, egy harmadik pedig cselekvést – így jöttek össze a cikk elején említett, enyhén szólva is furcsa párosítások, de a versenyzőkön nem tudtak kifogni. Nagy csatában a Manneken Pis győzött, s mint kiderült, a jelige Szabó Sándort rejtette.

Tarantino a MŰvészben

A csapatok közül a Mamara, a Fogsorvédő, a 9692, az Izidóra, a Kaka-duk és a Tapéta került be a középdöntőbe, az előadás módját egy-egy nemzet ihlette, így nem csoda, hogy Lucia Pavarotti is megtisztelte jelenlétével a VIDOR Fesztivált...

A Mamara és a Fogsorvédő csatáját hozta a finálé: japán művészfilm, Tarantino-alkotás, western és háborús eposz is forgott a MŰvészben, mire eljutottunk oda, hogy a nézők szavazhattak. A legtöbb gombot Kovács Pál és felesége közös műve, a Fogsorvédő kapta, és a nyerteseknek ezúttal is személyesen gratulálhattunk, hiszen ott ültek a nézőtéren – így volt ez eddig valamennyi fináléban.

A győztesek sörrel és vacsorautalvánnyal, mi pedig fantasztikus élménnyel gazdagodtunk. Köszönet jár ezért a színház művészeinek, a közönségnek, és mindenkinek, aki az ötsorosával hozzájárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában