VMKK

2021.09.06. 10:31

Inspiráló, boldog alkotói órák

Fekete Istvánné

A nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központban augusztus 5-én nyílt meg az Alkotó idősek pályázati anyagának kiállítása, ahol 65 alkotó csaknem 200 alkotását tekinthettük meg. A pályamunkák összetétele rendkívül színesnek bizonyult: festmények, akvarellek, szobrok, mandala, népi iparművészeti alkotások, tűzzománc, horgolások is gazdagítják a palettát.

Ezen a kiállításon a Nyíregyházi Belvárosi Nyugdíjas Egyesületből kedves tagtársunk, dr. Vágvölgyi Jánosné Marika három csodálatos festményét is kiállították. Sok öröm forrása a belső nyugalmat teremtő erő, az alkotóvágy megélése. Dr. Vágvölgyi Jánosné festményei hosszú út és kísérletezés eredményeként nyerték el mai megjelenésüket. Tizenöt éve még selymet és üveget festett sokak örömére. Vállalkozó és kísérletező szelleme gyermekkorától inspirálta. Majd az élet sodrásában háttérbe szorult a belső késztetés, és a kötelességtudat majdnem elfeledtette a belső világ megnyitását. Nagymama korba lépve megnőtt a lehetőség a szabadidő adta régi vágyak teljesülésére. Innentől jöttek az ecsetek, a festékek és a boldog alkotói órák. Minden alkotás nagyon szép volt, de nekünk társunk képei lettek a szívünk első helyezettjei. Igazán büszkék vagyunk rá. Az egyesületből többen is részt vettünk ezen az eseményen, és együtt örültünk Marika vidámságának, gyönyörű alkotásainak. Szívből gratulálunk tagtársunknak! További munkájához erőt, egészséget és sikereket kívánunk.

- Fekete Istvánné -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában