Timár

2021.09.01. 07:26

Kulturális nyárzáró – Színházi esték Timáron

A Színházi esték programsorozattal zárult a nyár a hétvégén a Tisza-parti településen.

KM

A község életében a nyár kulturális eseményekkel teli programokat tartogatott. A Tisza partján elhelyezkedő parányi települést eddig sokan csak a halsütőjének páratlan ízeiről ismerték, viszont az idén egy másik arcáról is bemutatkozott. A Heritage – Értékes barangolás hagyományaink útján program keretein belül a település önkormányzata, görögkatolikus parókiája és az itt működő civil szervezet, a Vidék Kincse Egyesület közös összefogással különféle, színes és változatos kulturális programokat szervezett. A közösségépítés és a generációkon átívelő értékteremtés céljával megrendezett Timári napok, valamint augusztusban a Hazaváró – Helyi ízek fesztiválja töltötte meg élettel a település utcáit.

Megmutatják tehetségüket

Amire méltán lehet büszke Timár, az az alulról jövő kezdeményezés, amelyben a település apraja-nagyja megmutathatja tehetségét: ez a Timári Színtársulat, ahol ez az aktív kisközösség a művészet eszközein keresztül erősítette a közösséget, új hagyományokat teremtve.

Borítókép: A Timári Színtársulat előadásának egy pillanata | Fotó: Egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában