Nyíregyháza

2021.09.07. 18:00

Véget ért az idei könyvhét

Főként megyei írók, költők, alkotók kaptak meghívást a nyíregyházi rendezvényre.

CsA

A nyíregyházi könyvhét legfiatalabb szerzője alig múlt tizennyolc éves – Tóth Virág (középen) Angyalfogak című kötetének bemutatóján Fekete Éva (jobbra) grafikus, a kiadvány illusztrátora is bemutatkozott, Magyar Boglárka pedig felolvasott a könyvből

A tavalyi, virtuális térben rendezett könyvhét után felüdülés volt „offline”, azaz személyesen, szemtől szemben találkozni a hazai és szabolcs-szatmár-beregi szerzőkkel, s hallgatni, ahogy a közelmúltban kiadott köteteikről mesélnek.

Zenés irodalmi műsor

A könyvünnepet Lackfi János költő-író, műfordító nyitotta meg, majd Kürti Lászlóval az elmúlt időszakról és a néhány hónapja megjelent Jóéjtpusziról beszélgetett. Oláh András, Karádi Zsolt, Sipos László, Tóth Virág, Béres Tamás, Vári Fábián László... – a négynapos nyíregyházi rendezvényen főként megyei alkotók mutatták be új kiadványaikat, de nem maradtak el az író-olvasó találkozók sem.

A regények és verseskötetek mellett az Átutazók Művészeti Egyesület bemutatta új képzőművészeti albumát, Ésik Sándor „bloggerei” tárcákat olvastak fel, de irodalmi és kulturális folyóirataink friss számaiba is belelapozhatott a közönség. A könyvhetet hétfőn zenés irodalmi műsor zárta, aminek a vásárosnaményi Tiszavirág tanyahajó adott otthont. Itt mutatta be új könyvét Bodnár István és Kulcsár Attila.

Fotók: Csáki Alexandra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában