Nyíregyháza

2021.10.06. 13:00

A tolosai versenyre készül a gyermekkórus

A spanyolországi Tolosában úgy döntöttek, hogy a védőoltásoknak köszönhetően megrendezik a tavaly elmaradt nemzetközi kórusversenyt, amire meghívást kapott a nyíregyházi Cantemus énekkar is.

KM

A szervezők szigorúan veszik az egészségügyi előírásokat, a Nyíregyházáról elutazó 14-17 éves fiataloknak rendelkezniük kell az oltási igazolással. A kórus október 21-től november 2-ig tartózkodik majd Baszkföldön, s a versenyszereplések mellett tíz önálló koncertet is ad az együttes Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével. Folklór és egyházzenei kategóriában bizonyíthatják tudásukat a versenyen a diákok, akiknek kötelező baszk műveket is meg kellett tanulniuk. Mint a kórus vezetője érdeklődésünkre elmondta, a korábban elhalasztott versenyre az egyházzenei kategóriában nehéz műveket állított össze, s bár az énekkar hosszabb időn át nem tudott próbálni, a műsoron mégsem változtatott, bízik a leányok szorgalmában, tehetségében, hozzáállásában. Az önálló hangversenyeken Kodály-, Kocsár- és kortárs művek csendülnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában