Nyíregyháza

2021.10.07. 08:55

Falusi zajok nyomába erednek

A skanzen is csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiváljához.

KM

Lassanként az időjárás is alkalmazkodik az elnevezéséhez, s valóban a Múzeumok Őszi Fesztiválja lesz a november 11-éig tartó országos programsorozat, amihez csatlakozott a Sóstói Múzeumfalu is.

Néprajzi ismeretek

A fesztivált október 7-én, csütörtökön 14 órától a tanárok délutánja nyitja. A rendezvényen a pedagógusok megismerik, hogyan segítheti napi munkájukat a szabadtéri néprajzi múzeum. Hasonló információs és témafeldolgozó nap vár október 15-én, pénteken az óvodapedagógusokra.

Zajos város, csöndes falu – utóbbi azonban viszonylagos volt, a harang kondulása, a csorda kolompolása, a kovács kalapálásának ritmusa, a kézimalmok őrlőköveinek súrlódása, a kemencében ropogó tűz hangja betöltötte a kis utcákat. Akik október 9-én csatlakoznak a tematikus túrákhoz, ízelítőt kapnak a falusi zajokból, és bővíthetik néprajzi ismereteiket.

Pásztorünnep

Vendel-napi pásztorünnepre hívják a családokat 16-án a múzeumfaluba, ahol népi ételek kóstolója, mesterségbemutatók és vásár várja a látogatókat. Az őszi szünet alatt, október 26–29. között mindennap különböző foglalkozásokon kapcsolódhatnak ki a gyerekek.

A programsorozatot Földi utam elhagyom, tárgyaimat itt hagyom címmel november 6-án kulisszajárás zárja.

Címkék#Múzeumfalu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában