Móricz Zsigmond Színház

2021.10.16. 13:42

Negyven éve öltözteti a művészeket

Előadás közben elszakadt Frici bácsi nadrágja, s a nagy sietségben az anyagot az alsónadrágjához is odavarrta...

SZA

Patláné Simon Ágnes

Forrás: Dodó Ferenc

Fotó: DODO FERENC

A Sherlock Holmes – A sátán kutyája a színház elmúlt időszakának egyik legsikeresebb előadása volt, amit nemcsak a nézők nem felejtenek el, de Patláné Simon Ágnes öltöztető sem.

– A negyven szerepet csupán öten játszották, Puskás Tivadar például 32-szer öltözött át – azok az esték feladták nekünk a leckét, de mindig megoldottuk a feladatot – mesélte Ágnes, aki ugyancsak alapító tag: negyven éve dolgozik a teátrumban. – A Nyírfa Áruház divatosztályán voltam eladó, amikor pályázatot hirdetett a színház: öltöztetőt kerestek. Női szabó a végzettségem, ezért úgy gondoltam, megpróbálom, s bár olyan sokan jelentkeztek, hogy nem sok esélyt adtam magamnak, de felvettek – ennek negyven éve.

Nadrágvarrás előadás alatt

Nem csak öltöztet: a ruhákat mosni, vasalni kell, minden este átnézni, rendben vannak-e, és az is előfordul, hogy előadás közben kell valamit helyrehozni. – Emlékszem, egyszer elszakadt Frici bácsi nadrágja, s a nagy sietségben úgy öltöttem össze az anyagot, hogy odavarrtam a az alsónadrágjához – nevet Ágnes és hozzáteszi: szereti a munkáját, a közeget, a kollégáit, és ha elölről kezdené, mindent ugyanígy csinálna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában