Bencs-villa

2021.11.07. 11:00

A meséké lesz a főszerep

Boldizsár Ildikó úgy véli: a meséket vissza kell adni a felnőtteknek.

Km

Boldizsár Ildikót láthatják-hallhatják az érdeklődők november 9-én, kedden 17.30-tól a Bencs-villában. A népszerű író, mesekutató, egyetemi oktató úgy gondolja: a meséket vissza kell adni a felnőtteknek.

Boldizsár Ildikó 35 éve kutatja a meséket, közel ezer tanítványa volt eddig, ötvenhat könyv fűződik nevéhez. Meseterapeutaként 1996-ban kezdett dolgozni, kórházakba járt mesét mondani, s eközben tett szert azokra a tapasztalatokra, amelyek gyógyító munkájában segítették. Tizenöt év elméleti kutatás után fordult a mesék gyakorlati alkalmazása felé, s újabb tíz év tapasztalatai alapján dolgozta ki meseterápiás módszerét, 2016-ban nyitotta meg a Metamorphoses Meseterápiás Központot, ahol képzéseket, egyéni terápiákat és mesecsoportokat tart elsősorban felnőtteknek, de gyerek- és ifjúsági táborokat is szerveznek.

Keresett előadó

Mesekutatóként 1999-ben megkapta a néprajztudomány kandidátusa címet. Kandidátusi értekezésében azt vizsgálta, milyen kapcsolat áll fenn az ősi varázsmesék és napjaink meséi között. Előadásokat is tart, olykor 600 fős hallgatóság előtt, s mesél, mesél, mesél… Elismert, keresett alkotó és előadó itthon és külföldön is, legutóbb Párizsban pszichológusoknak, majd pedagógusoknak tartott előadásokat. A villában Kováts Dénes beszélget majd vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában