Mese

2021.11.10. 16:06

Diafilmen az aranyhal meséje

Fecske László történetét a közelmúltban mutatták be Budapesten.

MML

Fecske László és családja Kerekes József színésszel (balra)

Forrás: Diafilmszemle

Egy meseíró számára a legnagyobb öröm, ha történetei tovább élnek könyvekben és diafilmekben. A Fehérgyarmaton élő Fecske László már számos kiadvánnyal büszkélkedhet, a közelmúltban pedig immár a második meséje jelent meg diafilmen. Az első, Kacifánt­ország című meséjét tavaly óta fűzhetik be a vetítőgépbe a szülők, Az aranyhal legendája című történetét pedig az idén mutatta be a Diafilm­gyártó Kft. a fővárosban megrendezett, immár hagyománnyá vált Diafilmszemlén.

Varázsa van a vetítésnek

Digitális korszakunkban már többször úgy tűnt, hogy nincs jövője a diafilmnek, de a legkorszerűbb technika sem tudja visszaadni annak a varázsát, amikor a besötétített szobában a fehér falra vagy lepedőre vetítve nézi együtt a család a különböző kalandokat.

– A Diafilmgyártó Kft. évről évre kiad új meséket, amelyek mellett néhány régi klasszikus alkotást is felújítanak. Az idén ősszel hat új diafilmet mutattak be a Diafilmszemlén a budapesti Art+Cinema moziban, amelyre óriási volt az érdeklődés. A teljesen új, illetve a felújított diafilmek történeteit Kerekes József színművész olvasta fel a rá jellemző zseniális stílusban – mondta el érdeklődésünkre Fecske László. – Természetesen egy diafilm sikere a szerző mellett a grafikuson is múlik, s ha mindkettőben megvan a különleges vonzerő, akkor a diafilm hamar népszerűvé válik a közönség körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában