Kórusverseny

2021.11.01. 19:27

Harmadik hely Tolosában

Ötvenkettedik alkalommal rendezték meg szombaton a spanyolországi Tolosában a nemzetközi kórusversenyt, amelyen részt vett a Cantemus Gyermekkórus Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével.

Fotó: inigo_ROYO_657773829

Az eredményt november 1-jén, hétfőn hirdettéki ki: a Cantemus Gyermekkórus a folklór kategóriában a harmadik helyezést érte el. A díjkiosztó gálán polifón kategóriában is eredményt hirdettek, valamint átadták a verseny nagydíját, amit végül egy hazai, baszkföldi vegyeskar nyert el. A kórusverseny mellett több koncertet is adtak a nyíregyházi lányok a környező településeken, a pamplonai szereplésüket vasárnap este az internetes közvetítésnek köszönhetően élőben lehetett követni. Mint a fényképeken is látszik, mindegyik szereplésen kötelező volt viselniük a fiataloknak a maszkot.

A lányok eredményes versenyzése figyelemre méltó annak tükrében, hogy a Covid elleni védekezés miatt gyakorlatilag másfél évig nem próbálhatott az énekkar, s koncertet sem adhatott.

A fiatal énekesek kedd este érkeznek haza Nyíregyházára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában