Találkozó

2021.11.06. 12:40

Kalauzolták a külföldieket

A projektben személyes élményeken keresztül ismerkedhetnek a városok nevezetességeivel.

KM

A találkozóra Olaszországból, Bulgáriából és Romániából érkezett delegáció

Forrás: egyesület

A Volt Állami Gondozottak Országos Egyesülete októberben fogadta partnereit Nyíregyházán a See and Share, azaz Nézd meg és Oszd meg című projekt keretében. A találkozóra Olaszországból, Bulgáriából és Romániából érkezett egy-egy négyfős delegáció. A partnerek megvitatták egymással a projekt előrehaladását, bemutatták az elmúlt időszak magyar eredményeit, betekintést engedtek a munkájukba.

A találkozóra Olaszországból, Bulgáriából és Romániából érkezett delegáció
Fotó: egyesület

Élmények első kézből

Az egyhetes programon a résztvevők meglátogatták a város és a környék nevezetességeit, kulturális értékeit. Sétát tettek a belvárosban, megnézték a Jósa András Múzeumot, a Kállay Gyűjteményt, valamint a Sóstói Múzeumfalut. Egy teljes napot töltöttek Tokajban, ahol felkeresték a Bormúzeumot, megtekintettek egy szőlőültetvényt, végül egy borkóstolóval zárták a napot – tájékoztatta lapunkat az egyesület.

A külföldi delegációk tagjait helyiek kalauzolták végig a megyeszékhely és környéke látványosságain, ugyanis a Nézd meg és Oszd meg projekt célja, hogy a résztvevők saját, személyes élményeken keresztül ismerjék meg a helyi szervezeteknek otthont adó városokat és azok értékeit.

A projekt végén egy hamarosan elkészülő kiadványban gyűjtik össze a delegációk tapasztalatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában