Mátészalka

2021.11.22. 16:19

Kulturális séta Szatmár szívében

Mátészalka új kulturális értékeit mutatták be a kétnapos konferencián.

KM

A Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének kétnapos konferenciáját rendezték meg szerdán és csütörtökön Mátészalkán, a Szatmári Múzeumban. A rendezvényen közel száz magyarországi és határon túli múzeum képviseltette magát. Csíkszeredától Pozsonyig, Szabadkától Kassáig, valamint az anyaországi muzeológusok vitatták meg a szakma előtt álló kihívásokat.

Dr. Cservenyák László múzeumigazgató előadását hallgatta a közönség | Fotó: múzeum

Vitaindító előadást tartott L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatója, aki együttműködéséről biztosította a vidéki múzeumokat. A Szentpéteri Zsigmond Színház Szalkai László dísztermében megtartott első napi előadásokat Mátészalka új kulturális beruházásait bemutató városi séta követte. Ennek során a Képes Kávéház, a Zukor Adolf filmszínház és -kiállítás, a zsinagóga és a Tony Curtis-emlékház és kávézó után érkeztek meg a felújított Szatmári Múzeumba a vendégek.

Világhírességek nyomában

A második napon a szakmai előadások után a Képes Géza Általános Iskola nemzeti értékeinket bemutató egyedülálló belső struktúráját csodálhatták meg a résztvevők. Nagy elismeréssel szóltak a városban megvalósult példaértékű kulturális fejlesztésekről, amelyekről a médiában már sokat hallottak Jamie Lee Curtis látogatását követő nagyvilágot bejáró hírekből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában