Az Ég tartja a Földet

2021.11.11. 18:39

Musical a szentről

Árpád-házi Szent Erzsébetről készül zenés színdarab.

KM

A musical alkotócsapata Budapesten

Forrás: MTI/Kovács Attila

Fotó: Kovács Attila

Zsuffa Tünde, ­Lezsák Sándor és Szikora Róbert Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje című musicaljét a tervek szerint február 26-án mutatják be a fővárosban – adta hírül az MTI. A darab Árpád-házi Szent Erzsébet életét dolgozza fel. Zsuffa Tünde író, a musical alapjául szolgáló Az Ég tartja a Földet című regény szerzője a produkció sajtótájékoztatóján elmondta: a készülő darab a hazaszeretetre fog tanítani.

Keresik a színészeket

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, író hozzátette: húsz éve maga is foglalkozott Szent Erzsébet történetével, a regény pedig megerősítette abban, hogy a történetnek helye van a színpadon, és a regényből szövegkönyvet írt. A musical zeneszerzője Szikora Róbert.

A zenés mű egyik szereplőjét máris megtalálták: a kisvárdai születésű, Jászai Mari-díjas magyar színész és musicalénekes, Dolhai Attila már biztosan színpadra lép. Cseke Péter rendező elárulta, hogy a további szerepekre pedig november második felében szerveznek válogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában