koncert

2021.11.27. 09:27

Ormányos buli a Hollywoodban

Az Elefánt őszi klubturnéjának egyik állomása a megyeszékhely.

CsA

A szívük mélyén számítottak rá a nyíregyházi fanok, hogy az Elefánt őszi turnéja érinti a várost is. Okkal reménykedtek, hiszen a zenekar két évvel a megalakulása után, 2014-ben már színpadra állt a megyeszékhelyen, és azóta is visszatérő fellépője a helyi kluboknak, sőt egyik évben az Ünnepi Könyvhét Kossuth téri közönsége is megismerhette őket. Ahogy a srácok rajongótábora gyarapodott, úgy váltak egyre szűkösebbé a szórakozóhelyek táncterei. Mostanra az összes Elefánt-buli telt házas, az együttes nemrégiben az A38 hajón adott dupla koncertet, melyekre már elővételben elkelt szinte minden jegy, de hasonló a helyzet vidéken is.

Az Elefánt december 4-én, szombaton érkezik a nyíregyházi Club Hollywoodba (kapunyitás este nyolckor), s ahogy legutóbb, most is az Analog Balaton lesz az előzenekara.

Hajnali gíroszozás

– A bulik számával a nyíregyi közönségünk is szépen lassan gyarapodik, és minden alkalommal egyre nyíltabbnak, nyitottabbnak, közvetlenebbnek, vadabbnak érezzük őket. Sok a visszatérő, ismerős arc is – árulta el lapunk kérdésére Tóth András Totya. Hozzátette: a koncertekkel együtt a városhoz kötődő emlékek is gyarapodnak.

– Ilyen például egy hajnali gíroszozás, ami maradandóan humoros emlékünk, Kovács Zoli billentyűsünk elmeséli egyszer, ha akarja... – jegyezte meg sejtelmesen a gitáros.

A rajongóknak szükségük van arra, hogy élőben hallhassák a kedvenceiket. Ilyenkor érezhetik igazán a zenekarok, mennyire szeretik őket.

– Valahol szerencsések vagyunk, hogy a ránk zúduló szeretethez volt időnk hozzászokni. Igyekszünk hasonló szeretettel fordulni a közönségünk felé, meg persze beletenni az időt, energiát és kreativitást is, hogy viszonozzuk a belénk vetett bizalmat – vette át a szót Szendrői Csaba. A énekes-dalszövegíró érdeklődésünkre elmondta: bár közel az év vége, bőven akad tennivalójuk, hiszen még van néhány állomás a turnéból, és készül az új lemez is.

– A zenekar jövőre lesz tízéves, a speciális események előkészítése nem kis feladat. Ha a járványhelyzet engedi, hamarosan forog az új klip is, szóval nem unatkozunk.

– Pihenéssel kezdjük az új évet, aztán fejest ugrunk a munkába – lépett még egyet előre Csaba. – Sok olyan tervünk van a szülinapi évünkre, amikről egyelőre nem beszélhetünk. Egy biztos: izgalmas időszak elé nézünk.

Bortítókép: Az Elefánt igyekszik viszonozni és meghálálni a rajongók szeretetét |Fotó: Hegyi Júlia Lily

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában