Nyíregyháza

2021.11.13. 08:50

Többszemközt a meseterapeutával

Boldizsár Ildikó 35 éve kutatja a meséket, közel ezer tanítványa volt eddig, s 56 kiadott könyv fűződik nevéhez.

KM

A meseterápia módszerének kidolgozója, a néprajztudomány kandidátusa, Boldizsár Ildikó lesz a Bencs-villa Többszemközt című beszélgetéssorozatának vendége november 16-án, kedden 17.30-tól. A népszerű íróval, mesekutatóval ezúttal is Kováts Dénes beszélget, aki a mesék terápiás hatásairól, fontosságáról, illetve arról faggatja a szakembert, miként jelenthet a mese akár kiutat is egy-egy negatív élethelyzetből.

Boldizsár Ildikó 1996-ban kezdett meseterapeutaként dolgozni, kórházakba járt mesét mondani gyerekeknek és felnőtteknek. Eközben tett szert azokra a tapasztalatokra, amelyek gyógyító munkájában segítették.

Mesél, ír, szerkeszt, kutat

Tizenöt év elméleti kutatás után fordult a mesék gyakorlati alkalmazása felé, s újabb egy évtized tapasztalatai alapján dolgozta ki a Metamorphoses meseterápiás módszert, amely 2010 óta könyv formájában is rendelkezésére áll azoknak, akik ezt alkalmazzák munkájuk során – például kórházakban, nevelési tanácsadókban, iskolákban, börtönökben, pszichoterápiában. Előadásokat tart, és mesél, mesél, mesél… Persze nem csak mondja, írja is.

Címkék#mese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában