Csenger

2022.01.27. 11:33

Szatmár ékszerdoboza

Pazar kivitelű könyv jelent meg a napokban Csenger kincsestára címmel.

Km

Forrás: Kákos Dávid

 Szatmár ékszerdoboza címmel a magyar kultúra napja alkalmából nyílt kiállítás a csengeri O’sváth Gyűjtemény épületében, a tárlat a város értéktárát hivatott bemutatni a nagyközönségnek. A gyűjtemény az alapítójáról, O’sváth György rendkívüli és meghatalmazott nagykövetről kapta nevét, aki számos családi-történelmi szállal kapcsolódik a szatmári térséghez. A hétszilvafás nemesi család gyökerei egészen a XIV. századig vezethetők vissza. 

 

 

Csenger kincsestára 

 

Egy új, Csengerről szóló, nagyon igényes kötet is megjelent: a helyi múzeum és a gyermek- és ifjúsági egyesület közös gondozásában készült el a Csenger kincsestára című könyv. Ez a város történetéről szóló tanulmányt, illetve a települési értéktárban szereplő nevezetességeiket, látványosságaikat tartalmazza kifogástalan nyomdatechni- kai kivitelben. A pazar kivitelű könyv elkészítéséért sokat tett Szemán Attila. A kiadásért felelős egyesület jóvoltából sikerült a Makovecz Imre Általános Iskola, illetve az Ady Endre Technikum diákjainak és tanárainak is juttatni a könyvből, ami elérhető a Csengeri Helytörténeti Múzeumban. Km 

 

A kiállítás az O’sváth Gyűjtemény épületében nyílt meg 

Fotó: Kákos Dávid

Címkék#csenger

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában