Nyírbátor

2022.01.07. 11:53

Vidám darabbal indul az év

Két alkalommal is bemutatják a Hyppolit, a lakáj című vígjátékot Nyírbátorban.

KM

Az egyik főszereplő Hűvösvölgyi Ildikó

Forrás: Színház

Az egyik legnépszerűbb magyar színdarabot, a Hyppolit, a lakájt láthatják az érdeklődők január 25-én, kedden és január 26-án, szerdán 19 órától a Nyírbátori Kulturális Központban, a Turay Ida Színház előadásának rendezője Mikó István. A történet főszereplője Schnei­der Mátyás, a fuvarozó, aki egyik napról a másikra meggazdagodik, ám a pénzzel együtt egy grófi lakáj érkezik a házhoz. Az arisztokrata családoknál szolgáló Hyppolit megjelenése az újgazdag Schneider-házban számos mulatságos helyzetre ad alkalmat. 
 

Minden jóra fordul 


A pedáns komornyik mellett további bonyodalmakat okoz Nagy András mérnök, aki szerelmes Terkába, ezért inkognitóban dolgozik a cégnél, hogy a lány közelében lehessen. Schneiderné azonban már kinézett Terkának egy jó partit: Makátshoz, a jó családból származó udvarlóhoz akarja adni. A dolgok persze, ahogy egy jó vígjátékhoz illik, a végén jóra fordulnak. A vidám darabban Frech Zoltánt, Mikó Istvánt, Hűvösvölgyi Ildikót, Benkő Pétert is láthatjuk.

Címkék#Nyírbátor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában