Tiszacsécse

2022.02.25. 20:03

Sorozatot forgatnak Móricz Zsigmond regényéből

Történelmi-politikai thrillersorozat készül!

KM

A sorozat producerei Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor, rendezője Madarász Isti | Fotók: Magyar Nemzet-Archív/Kurucz Árpád, NFI/Garai Gábor

Történelmi-politikai thrillersorozat készül a Nemzeti Filmintézet támogatásával Móricz Zsigmond máig nagyhatású, 100 évvel ezelőtt megjelent Tündérkert című regényéből, amelyben a 17. századi Erdély politikai és társadalmi világa elevenedik meg Bethlen és Báthory főszereplésével – közölte az NFI. 
 

A Nemzeti Filmintézet Film­szakmai Döntőbizottsága 2,149 milliárd forint támogatást szavazott meg a Tündérkert címmel készülő tévésorozat gyártására. A tervek szerint a nyolcrészes produkció epizódonként 48-52 perc hosszúságú lesz, és várhatóan 2023 őszén láthatja majd a közönség. A sorozat vezető rendezője Madarász Isti, a producerek pedig Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor lesznek, akik korábban többek között az Elk*rtuk, El a kezekkel a Papámtól! és a Nyitva című filmeken is dolgoztak együtt. 
A 95 napos forgatás 2022 július végén kezdődik és december végéig tart több mint 70 szereplővel. Műtermi díszletekben és Erdélyben, eredeti helyszíneken egyaránt dolgozik majd a stáb. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában