Kisvárda

2022.03.20. 09:00

A legendás dalt énekli Dolhai Attila

Akár az évszázad slágere is lehet majd a különleges produkció.

KM

Dolhai Attila és Miklósa Erika együtt lépnek színpadra a Csináljuk a fesztivált! első, az 1950-es évek halhatatlan magyar slágereit felvonultató részében. A kisvárdai Jászai Mari-díjas színész és a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas opera-énekesnő Márkus Alfréd és Harmath Imre szerzeményét, a Meseautót adja elő közösen a Duna televízió szombat esti műsorában. Az azonos című film betétdala akkora siker volt, hogy egy évvel a bemutató után, 1935-ben az angolok Car of Dreams címmel elkészítették az angol nyelvű verzióját. 


A Csináljuk a fesztivált! adásaiban a két műsorvezető, Fodor Imre és Rókusfalvy Lili az évszázad magyar slágerének keresésére invitálja a tévénézőket. A fellépő sztárok évtizedes bontásban dolgozzák fel a korszakok legsikeresebb dalait, eredeti hangszerelésben, az 50-es évektől a 2000-es évekig. 


A produkciókat Korda György, Balázs Klári, Feke Pál, Balázs Andi, Nagy Bogi és Boros Csaba értékelik majd – így valamennyi stílus és generáció képviselteti magát az ítészek között. Az egyes korszakok adásaiból az előadások a zsűri pontjai alapján juthatnak tovább az elődöntőbe, majd a döntőbe. 
 


Változatos műfajok 


Az első adásban Dolhai Attila és Miklósa Erika mellett Galambos Dorina és Molnár Tibor, Peller Károly, Orsovai Reni, Kocsis Tibor, Janicsák Veca, Kovácsovics Fruzsina, Kozma Orsi és Molnár Gábor, Tóth Gabi, valamint Pál Dénes lép majd színpadra az ötvenes évek legnagyobb slágereivel. A repertoárban filmfőcímdal, vidám és táncra hívó zeneszám, gyermekdal és szívfacsaró melódia is helyett kapott. A zsűrinek nem lesz egyszerű dolga, hiszen az műsor alatt összesen 84 énekes mutatkozik be egy-egy produkcióval.

 

Borítókép: Miklósa Erika és Dolhai Attila a Meseautót éneklik el | Fotó: MTVA
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában