Nyíregyháza

2022.03.02. 06:46

Grecsó Krisztián lesz a Szindbád vendége

Az író legújabb novelláskötetét, a Valami népit mutatja be a megyeszékhelyen.

KM

20210619 Balatonfüred Grecsó Krisztián; Magamról és Veráról többet című kötet bemutatója a Vaszary kertben Novák Péter színművész műsorvezető közreműködésével A képen: Grecsó Krisztián szerző Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

A közönség még szinte fel sem ocsúdott a Grecsó fivérek közös nyíregyházi estje után, a József Attila-díjas költő, író és dalszerző ismét a megyeszékhelyre készül. Ezúttal legújabb, Valami népi című novelláskötetét mutatja be a Szindbádban, ahol Kováts Dénes beszélget vele ihletről, személyes élményekről, az írások születéséről, de persze az adomák, anekdoták és sztorik sem maradnak el. Központi szerepet kap a fel nem ismert találkozások könyve, de természetesen nemcsak erről mesél majd a szerző, hanem a nem oly rég megjelent, Magamról többet című verseskötetéről is. 
 


Visszatérő vendég 

 


Grecsó Krisztián nem először látható a Móricz Zsigmond Színház játszóhelyein, hiszen 2017 novemberében a Művészasztal vendége volt a Művész Stúdióban, ahol Nagy Zsuka költő beszélgetett vele, s a központi téma a család volt. A Harminc év napsütés és a Mellettem elférsz című Grecsó-művekből alkotott jelenetek illusztrálták a témát felolvasószínház formájában, melyet Kosik Anita, a teátrum művésze rendezett. 


A Bencs- villában ugyancsak telt ház fogadta a Többszemközt esten 2019 májusában. Akkor szó esett szülőföldjéről, Szegvárról, családjáról, s természetesen akkor megjelent regényéről, a Veráról, amiből Magyar Boglárka olvasott fel részleteket. Ahogy arról többször beszámoltunk, február 23-án testvérével, Grecsó Zoltán táncművésszel és barátaikkal a Többet magunkról című produkcióban láthatták őt a Krúdy kamarában, március 17-én, csütörtökön 17.30-tól pedig a Szindbád rendezvénytermében üdvözölhetjük Grecsó Krisztiánt. A szerző az est végén még marad egy kicsit, hogy dedikálja könyveit az olvasóknak.

 

Borítókép: Pesthy Márton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában