Zongoraverseny

2022.03.27. 13:04

Véget ért az országos zongoraverseny Nyíregyházán

A XVI. Országos Zongoraversenynek a Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont, a pénteken kezdődött rendezvényt vasárnap díjkiosztó zárta.

Fotó: Pusztai Sándor

Mielőtt Tamás Attila, az intézmény igazgatója lezárta a díjazást és elkezdődhetett a gálahangverseny, több mint 100 díj kiosztásához kértek a színpadra növendéket és felkészítő tanárt.

 

A versenybizottság elnöke dr. Hargitai Imre, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem habilitált egyetemi docense, tagjai Taraszova Marianna zongoraművész, a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola tanára, valamint Gerhát László zongoraművész, a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola Gimnázium tanára voltak. Szabó Tünde Júlia, a házigazda iskola igazgató-helyettese, a díjkiosztó narrátora elmondta: a versenyzők négy korcsoportban versenyeztek, és miután több jó teljesítménnyel találkozott a zsűri, mindhárom helyezésre illetve a különdíjakra is több indulót találtak méltónak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában