Beregszász

2022.04.28. 07:46

A tenni akarás vágya fűti

Dalmay Árpád a város meghatározó társadalmi-politikai személyisége volt egykor.

KM

A kárpátaljai magyarság fővárosaként is számon tartott Beregszászról jelent meg egy hiánypótló könyv nemrég. Szerzője új nemzeti emlékjelek felállításának, a város magyar emlékei visszaállításának, az 1991-es autonómiai népszavazásnak a kezdeményezője. 
 

Sikeres tettei éltetik 


„A rendhagyó útikalauz a szerző szemüvegén keresztül láttatja a várost. Minden mondatában érződik a hihetetlen lokálpatriotizmus, kétséget nem hagyva afelől, hogy Dalmay Árpádot – csakúgy, mint korábban – ma is állandóan foglalkoztatja a szülővárosa, a magyarság jövője iránti aggódás, fűti a tenni akarás vágya. Egy-egy sikeres tett után pedig boldogság tölti el, mint egy kis cserkészt a napi jócselekedet elvégeztével. A könyvet, állandó szerzőnk, Kovács Sándor rendezte sajtó alá saját sorozatában, a Kárpátaljai Spektrumban. Nem csupán szerkesztette, hanem a nyomdai előkészítést is ő végezte el. Az olvasmányosan megfogalmazott kötet mind a 326 színes oldala gazdagon illusztrált. A nagyon szép kiadványt a szerző gyűjteményéből származó 152 régi képeslap, 89 archív kép, és 119 illusztráció mellett 4 térkép és 295 mai fotó (ebből 268 Kovács Sándor felvétele) teszi látványossá, informatívvá”– írta a kötet méltatója, Csidei Lajos. 

Címkék#Beregszász

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában