Kisvárda

2022.04.29. 16:47

Elkészült az alkotás, hamarosan levetítik

A tervek szerint június 4-én közvetítik majd a tévéfilmet.

KM

Dolhai Attila már láthatta a filmet | Fotó: MW-Archív

Rövid, de annál izgalmasabb élő videós bejelentkezésben mesélt készülő filmjéről a kisvárdai születésű Dolhai Attila. A színész többek között Kiss B. Attila, Iványi Marcell, Cári Tibor és Németh Ákos társaságában látogatott el a Pannónia Stúdióba, ahol először nézték meg közösen az Örök hűség című alkotást. 

Igaz történet alapján 

Dolhai Attila azt is elárulta, hogy a tévénézők június 4-én, a nemzeti összetartozás napján láthatják majd a filmet a közmédia egyik csatornáján – azt azonban egyelőre még nem tudta megmondani, hogy melyiken. 

A színész még 2020 tavaszán, a koronavírus-járvány első hullámának idején írta meg és rendezte a Szétszakítottak című musicalt. A trianoni békediktátum 100. évfordulójára készített videókat a Budapesti Operettszínház saját online felületein közvetítette a nézőknek. A hamarosan a televízióban látható filmváltozat a Nemzeti Filmintézet színházakat megszólító pályázatában készült. A forgatókönyv valós eseményeken alapul, és a hétköznapi emberek sorsán keresztül mutatja be az első világháború utáni eseményeket, a szétszakított ország történetét. A főbb szerepekben többek között Földes Tamást, Janza Katát, Bálint Ádámot, Gubik Petrát és Mészáros Árpád Zsoltot láthatja majd a közönség. 
 


 

Címkék#kisvárda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában