Nyíregyháza

2022.04.22. 08:36

Szombaton érkeznek Tóték

Örkény remekműve az abszurd és a groteszk csúcsait ostromolja.

KM

Egyetlen levél! Egyetlen örömhír, amelyben Tóték fronton szolgáló fia tudatja, hogy szeretett őrnagyát és annak lerongyolódott idegrendszerét a szülői házba küldi regenerálódni. Elvárás csak alig – nem bírja a lármát, és nagyon érzékenyen reagál egyes szagokra –, a család mégis megszállott alázattal vág bele az illusztris vendég fogadásába, hiszen tudják, tőle függ Gyula fiuk sorsa, hovatovább, az élete. 
Azonban az őrnagy érkeztével a képtelen kívánságok sora csak szaporodik és mert semmit sem muszáj, minden kötelező. Udvarias kíméletlenség és eszelős szolgalelkűség viadala költözik a hevenyészett idillbe. De vajon mit tud a dolgok hiábavalóságáról a félhülye postás, Tót feltétlen híve, aki kontrollálatlanul játszik a sürgönyökkel? 

Időtálló remekmű 

Örkény István remekműve, az abszurd és a groteszk csúcsait ostromló Tóték a Veres1 Színház művészeinek előadásában elevenedik meg április 23-án, szombaton 19 órától a Váci Mihály Kulturális Központ színpadán. 
A főbb szerepeket Mihályfi Balázs, Faragó András és Balázs Andrea játsszák, a rendező Dicső Dániel. 

 

Színlap

 

Őrnagy: Mihályfi Balázs 
Tót: Faragó András 
Tótné: Balázs Andrea 
Ágika: Csáki Edina 
A postás: Mohai Tamás 
Gizi Gézáné: Zorgel Enikő 
Cipriáni professzor/Lőrincke: Janik László 
Tomaji plébános /A lajt tulajdonosa/Elegáns őrnagy: Petridisz Hrisztosz 
Rendező: Dicső Dániel 
 

Borítókép: Veres1 színház

Címkék#színház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában