Pelikán kupa

2022.04.16. 14:46

Történelmi siker

Az Aranybulla kihirdetésének 800. évfordulója ihlette a győztes asztalt.

SZA

Sütő Attila az arany minősítés mellé különdíjat is kapott

Forrás: Archívum

A Pelikán Kupa nem csak a megyei tanulók számára volt sikeres: Sütő Attila, a Szindbád Kortárs Magyar Bisztró pincére a felnőttek között versenyzett, munkáját pedig arany minősítéssel díjazta a zsűri, sőt egy különdíjat is hazahozhatott. Az asztala témáját egy kerek évforduló adta: 800 évvel ezelőtt, 1222-ben hirdették ki az Aranybullát, a nyíregyházi szakember pedig ennek tiszteletére készített díszebédet. 
 

Lestyán és paszternák 


– A XIII. század étkezési szokásait, s az akkor fellelhető alapanyagokat, fűszereket szerettem volna megjeleníteni – mesélte lapunknak. – A menükártyán szerepelt tárkonyos paszternákpüré, konfitált kacsacomb, tepertőmorzsa, gyömbéres kaporhab, marhaerőleves gombákkal és zöldségekkel, lestyános petrezselyemkrém, párolt répaszalag, dunai viza és sáfrányos körtesorbet is. Mindezek mellé borokat, nyírfavizet és egy kevert italt, Gertrúd koktélját ajánlottam, az asztal színvilágában pedig az arany és az óarany dominált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában