Nyíregyháza

2022.05.12. 15:32

A katona története a Kodály-iskola színpadán

A művészházaspár szervezésében országjáró turnén vesznek részt az előadóművészek.

KM

Forrás: FAB

A Fesztivál Akadémia Budapest 2022 tavaszán a FAB Ensemble művészeivel országjáró koncertturnéra indult. 


Május 12-én, azaz ma délután 14 órától a Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében különleges koncertprogrammal várja Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművész házaspár a muzsikus barátaikkal az érdeklődőket. 
 

Színészek, zenészek 


A műsorban először Csajkovszkij a-moll triója csendül fel Kokas Katalin (hegedű), Fenyő László (cselló) és Bogányi Gergely (zongora) előadásában, majd Sztravinszkij A katona története című művet hallhatják az érdeklődők. 


Közreműködik Horváth Bence (trombita), Kokas Katalin (hegedű), Reé György (klarinét) Jankó Attila (fagott), Káip Róbert (harsona), Puporka Jenő (bőgő), Joó Szabolcs (ütőhangszerek), Kelemen Barnabás (karmester), Molnár Piroska (mesélő), Epres Attila (ördög), ifj. Vidnyánszky Attila (katona), Kelemen Hanna (feleség), a rendező Ascher Tamás. 
 

Fesztivál a fővárosban 


A koncert különlegessége, hogy A katona történetét oratorikus előadásban adják elő a művészek. Ez a darab azonban az idén júliusban a Fesztivál Akadémia Budapest 10 napos fesztiválja alatt a fővárosban már Ascher Tamás rendezésében nemzetközi muzsikusokkal és teljes színpadi pompájában lesz hallható, látható. 


A nyíregyházi előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg, a koncertre a belépés díjtalan.

Címkék#előadás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában