Nyíregyháza

2022.05.23. 07:00

Egy komoly téma humorral átszőve

Egy előadás, ahol a néző kérdezhet, és ahol közismert művészek improvizálnak különböző helyzetekre.

KM

VálóTársas Pokorny Liával és Schmied Zoltánnal | Fotó: Gál Gábor archívuma

Fotó: gal gabor fotoriporter - eger

Különleges előadásnak ad otthont a Váci Mihály Kulturális Központ: május 28-án, szombaton 19 órától Pokorny Lia és Schmied Zoltán könnyed, humoros párkapcsolat-gazdagító rögtönzéssel lepi meg a nyíregyházi közönséget. A VálóTársas két játékvezetője Gönczi Dorka válási mediátor és Varga Zsolt párkapcsolati kommunikációs szakember lesz. 

Széthasított harmónia 

Rengeteget hallani arról, hogy egy párkapcsolat veszélyes üzem. Amíg azonban a darukezelő, a villanyszerelő és a tűzszerész iskolai keretek között megtanulja, hogyan mentse meg magát és másokat, addig a párkapcsolati életre nincs felkészítő gyakorlatsorozat, és nem fogja mentor az ember kezét az első „bevetéseken”. Ebben persze a mediátorok sem tudnak segíteni, abba azonban mindenképpen szeretnének bepillantást engedni, milyen félreértések, konfliktusok, kimondott és ki nem mondott ellentétek hasogatják apró darabokra a harmóniát két ember között. 

Az előadás során a nézők elgondolkodtató példákat láthatnak a hétköznapjainkból, a mindennapi életünkből, amelyek segíthetnek elkerülni az együttélés buktatóit, esetleg éppen azt a helyzetet, amikor két, valamikor egymásba bolondult ember már csak az ügyvédek, mediátorok jelenlétében képes beszélni egymással, vagy éppen pontot tenni a kapcsolatuk, házasságuk végére. 

Bár komoly témáról van szó, a VálóTársas szereplői nem érzik úgy, hogy ne beszélhetnének oldottan, humorosan, tragikus és komikus elemekkel kiegészített interaktivitással, pontosan azért, hogy a nézők számára újra egyértelmű legyen: két pont között a legrövidebb út – bármilyen rögös is néha – a mosoly és a közös nevetés. 

Csak tanulhatunk belőle 

S hogy kinek ajánlják a szereplők az interaktív, szórakoztató, mégis elgondolkodtató előadást? Mindazoknak, akik voltak már magánéleti gödörben vagy előrelátó módon éppen szeretnék azt elkerülni. 

Jegyek az előadás helyszínén, a Váci Mihály Kulturális Központban és online is válthatók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában