Csenger

2022.05.27. 17:23

Héttorony-hajrá

Emlékezetes világzenei koncertek Makovecz Imre tereiben.

km

A Szent Efrém Férfikar a csengeri Úrszínváltozás görögkatolikus templomban | Fotó: Kákos Dávid

A Héttorony Fesztivál a legjobb világ- és népzenei produkciókat vitte el, viszi el Makovecz Imre tereibe. Az építészeti-zenei eseménysorozat május 18-án Sárospatakon indult el.

Tartalmas programok 

Mátészalkán, Csengerben, Visegrádon, Szigetváron, Pakson, Temesváron és Kolozsváron találkozhattak a világzene és népzene rajongói kedvenceikkel. A fellépők között találhattuk többek között Lakatos Mónikát, Gryllus Dánielt, a Sebő Együttest, a Resti Kornél zenekart, a Szent Efrém Férfikart, Kacsó Hanga Borbálát, Szabó Dánielt, Szirtes Edina Mókust, Ferenczi Györgyöt és az 1-ső Pesti Rackákat, Tímár Sárát, Herczku Ágit és a Bandát, illetve a Kerekes Bandet. Az organikus építészet jelenébe olyan szakemberek előadásain és kiállításain keresztül kaptak betekintést a résztvevők, mint Turi Attila, Salamin Ferenc, Erhardt Gábor, Csernyus Lőrinc és Bata Tibor. 

Csengerben az Úrszínváltozás görögkatolikus templom falai adtak otthont Csernyus Lőrinc Sevillától Dubajig című előadásának, valamint Farkas Miklós építészeti kiállításának. Az este fénypontjaként a Szent Efrém Férfikar görög-bizánci és a pravoszláv hagyomány, valamint a Kárpát-medencei görögkatolikusság énekeit szólaltatta meg. Május 27-én, a temesvári Új Ezredév Református Központban nyílik a Makovecz-vándorok építészeti kiállítása, bemutatják Gryllus Dániel és Sumonyi Zoltán Pál apostol – Dalok Pál levelei szerint című darabját. Május 28-án a kolozsvári Törökvágási református templomban megtekinthető Tóthfalusi Gábor építészeti kiállítása, este héttől Herczku Ágnes és a Banda ad koncertet. 

 

Címkék#csenger

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában