Békeima

2022.05.06. 13:20

Koncert és imádság a békéért Nyírbátorban

A jótékonysági gálakoncert május 7-én 18 órakor kezdődik.

KM

II. Békeima címmel rendezik meg Nyírbátorban, a református templomban azt a jótékonysági koncertet, amelyet márciusban a budapesti Szent István-bazilikában telt házzal tartottak meg. A gálakoncert célja, hogy az önkéntes perselyadományaikkal a Kárpátaljai Családokért Egyesületet és a Szent Erzsébet Karitász Központot támogathassák a koncerten részt vevők. 

Feledhetetlen élmény 

– Hatalmas élmény és megtiszteltetés volt számomra, hogy nagy művészekkel dolgozhattam, zenélhetten együtt – nyilatkozta Filep Xavér, a Budafok-Belvárosi Szent Lipót Plébániatemplom orgonistája és kántora, a koncert szervezője. 
– Nyírbátorban, az ország legnagyobb gótikus templomában Faludi Judit, Szenthelyi Krisztián és Hunyadi Donatella mellett Kiss Csaba zongoraművész, a nyírbátori Fúvószenekar és a kisvárdai Arcadelt Kórus lép fel. Nagyon színes és felemelő másfél óra elé nézünk. A koncert tematikája ismét ugyanaz, amely a Szent István-bazilikában volt.

Imák és dalok 

– A zeneművek között lelkipásztorok imádkoznak. Nyírbátorban meg tudjuk valósítani azt, hogy a történelmi egyházaktól 2-3 lelkipásztor is részt vegyen az eseményen. Külön megtiszteltetés, hogy dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Egyházkerület református püspöke is megtisztel bennünket jelenlétével, imádságával és áldásával – tette hozzá Filep Xavér. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában