Koncert

2022.05.24. 08:44

Kortárs zeneszerzők művei a koncerten

KM

Kortárs zenei művek csendülnek fel május 24-én 19 órától a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola dísztermében. A Magyar Rádió Bartók csatornája ­ARTrium címmel tavaszi kortárs zenei seregszemlét indított, s ennek lesz az egyik állomása kedd este Nyíregyháza. 

Felcsendül egy gordonka is 

A koncerten szerepel Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével a Pro Musica Leánykar, míg a Cantemus Vegyeskart Szabó Soma Liszt-díjas karnagy vezényli. Az érdeklődők a hangversenyen többek között Kutrik Bence, Kecskés D. Balázs, Tóth Péter, Andorka Péter, Ott Rezső, Gyöngyösi Levente, Szabó Barna, Bánkövi Gyula, Kocsár Miklós szerzeményeit hallhatják. A leánykar mutatja be Bánkövi Gyula Ave Maria című szerzeményét, a mű előadásakor gordonkán közreműködik Kun Alexandra. 
A kedd esti koncertet követően szerdán és csütörtökön a Bartók rádió felvételt is készít az oktatási intézményben stúdiókörülmények között a két énekkarral, hogy a kortárs szerzeményekről készült úgynevezett Z-felvételek megmaradjanak az utókor számára is.

 

Címkék#koncert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában