Nyíregyháza

2022.05.26. 17:30

MÁZS visszatér oda, ahonnan elindult

Itt még hat a színház varázsa – véli Mészáros Árpád Zsolt, akit hamarosan Nyíregyházán láthatunk.

SZA

A színház szilveszteri gáláján is szerepelt | Fotó: Dodó Ferenc

Fotó: Dodó Ferenc

Tavasszal a város több pontján is találkozhattunk a Nyíregyháza, itt vagyok! feliratú óriásplakátokkal, melyeken Mészáros Árpád Zsolt fotója volt látható. Április közepén egy sajtótájékoztatón kiderült, hogy a rejtélyes üzenetek azt jelzik: a megyeszékhelyről indult művésszel hamarosan két előadásban is találkozhat a nyíregyházi közönség. 
Előbb a Spamalot, avagy a Gyalog galopp című musicalben láthatjuk a Rózsakert Szabadtéri Színpadon, majd a Kapj el, ha tudsz című film alapján készült musicalben lép színpadra. 

Mindig hajtotta egy cél 

MÁZS számára több szempontból is meghatározóak lesznek e nyíregyházi előadások, ugyanis komoly döntést hozott: a jövőben jóval kevesebb fellépést vállal, az év nagy részét pedig Olaszországban tölti majd. A barátaival az egyik leglátogatottabb tengerparti üdülőhelyen vettek egy éttermet, s azt vezeti majd, a magyar gasztronómia csodáira s a hungarikumokra helyezve a hangsúlyt. Azt mondja, csupa öröm ott az élet: gyakran énekel az utcában lakóknak, akik Morandinak hívják. 

Imádja Magyarországot, de új impulzusokra vágyik és arra, hogy ne kelljen lépten-nyomon bizonygatnia a tehetségét. A vendéglátás egyébként hosszú ideje az élete része, és nem csupán azért, mert az általános iskola után vendéglátóipari iskolába akart jelentkezni: közel tíz éve működik a fővárosban az IMÁZS étterem, amely egészséges ételeket kínál a vendégeknek. Fontos számára, hogy harmóniában éljen magával és a környezetével, hogy a lelke rendben legyen, s mint mondta, ebből a szempontból is jó, hogy visszatér Nyíregyházára. 

– Ha a színház annak idején nem szivárgott volna bele az életembe, aligha beszélgethetnénk most, hiszen csak azért győzhettem le a rákot, mert egy színpadi baleset miatt orvoshoz kellett mennem, így időben észrevették a vesémen lévő daganatot. Itt kezdtem a pályámat, itt tanultam meg a színjátszás alapjait, s ez a teátrum is kellett ahhoz, hogy az lehessek, aki vagyok. Engem mindig hajtott egy cél: énekelni akartam, világot látni, és úgy kamatoztatni az adottságaimat, a tudásomat, hogy ne kelljen kompromisszumokat kötni. 

Titok és misztikum 

– Soha nem szakadtam el teljesen ettől a színháztól, amit körbevesz valamiféle titok és misztikum, és ami az itt tapasztalható erő s energia segítségével kineveli a tehetségeket. Jó látni és megtapasztalni, hogy egységben gondolkodnak, s hogy figyelnek az értékes emberekre, amitől a létrehozott előadások is értékessé válnak. Innen még nem tűnt el a színpad varázsa, a siker pedig nem manipulatív. 

– A dolgozók, a társulat tagjai szeretik egymást, és az is jó irányba tereli őket, ha esetleg egy-egy próbafolyamat alatt összezördülnek. Jól érzem magam velük, és teljesen természetes érzés, hogy újra itt vagyok. Ebben nyilván sokat segít, hogy szinte mindenkit ismerek, így nem volt nehéz egymásra hangolódnunk, az pedig külön öröm, hogy képesek olyan infantilis módon viselkedni, ahogy én: a legegyszerűbb partvisnyélből is azonnal lovat csinálunk. Feltöltenek a Nyíregyházán töltött napok, igyekszem tartalmasan tölteni az időmet és kihasználok minden pillanatot – mesélte Mészáros Árpád Zsolt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában