Nyíregyháza

2022.05.24. 09:02

Stílusteremtő zenekar kíséri Bangó Margitot

Az előadóművész és a Swing à la Django műsorát júliusban láthatja a szabadtéri színpad közönsége.

KM

Fotó: Markovics Gábor

Bangó Margit világhírű cigány- és magyarnóta-énekes is fellép nyáron a nyíregyházi Rózsakert Szabadtéri Színpadon. A közönség több mint fél évszázad munkásságának, eddigi életművének legismertebb dalait hallhatja, amely sok százéves magyar és roma értékeket őriz. A koncerten a művésznőt A Dal tavalyi döntős zenekara, a Swing à la Django zenekar kíséri végig. 

Nívós helyeken játszanak 

A formáció – melynek nevéhez fűződik a hungarian django swing stílus megteremtése – az elmúlt években Belgiumban, Németországban, Finnországban és Erdélyben koncertezett, ezenkívül olyan különleges helyszínekre is kaptak meghívást, mint a bécsi Musikverein, a londoni Soho vagy a pekingi Intercontinental Hotel. Magyarországon számos fellépés mellett a Prima Primissima díj gálakoncertjén, a Szigeten vagy a CAFe Budapest Fesztiválon láthattuk színpadon őket. 

Különleges élmény lesz 

A Kossuth-díjas előadóművész, Bangó Margit magával ragadó, őszinte előadásmódjának és a kiváló Swing à la Django együttes zenéjének köszönhetően egy igazán különleges nyár esti élménynek ígérkezik a július 9-én, szombaton 20.30-kor kezdődő koncert. 

 

Borítókép: Bangó Margit július 9-én Nyíregyházán ad koncertet | Fotó: Ripost

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában