Nyíregyháza

2022.06.07. 12:00

Népzenei kurzus lesz kicsiknek és nagyoknak

KM

Dragony Gábor a mostani kurzuson a citerásokkal foglalkozik majd 

Fotó: KM

Generációról generációra öröklődik a népzene iránti szeretet, mindig vannak olyan fiatalok, akik vonót ragadnak vagy dalra fakadnak, mert örömet jelent számukra őseink muzsikája és dallamvilága. Ezeket az általános és középiskolás fiatalokat, sőt a népzene iránt érdeklődő felnőtteket is segíti programjaival és hangszereivel immár több mint két évtizede a nyíregyházi székhellyel működő Zeneoktatásért Közhasznú Alapítvány. 

Hangszeres foglalkozások 

Az idei tanévben az alapítvány elkezdte a népzenei tanoda jellegű képzést is. A civil szervezet a Nyíregyházi Egyetem Népzene Tanszékével közösen népzenei kurzust rendez a Csoóri Sándor Alap támogatásával június 13-án 10 és 17 óra között. Az érdeklődő fiatalok és felnőttek megismerkedhetnek a nap folyamán a magyarpalatkai és a moldvai népzenével, valamint Moldváról néprajzi előadást is tart Harangozó Imre. 

A fiatalok részt vehetnek hangszeres foglalkozásokon is a kurzus keretében, az oktatók: Koncz Gergely (hegedű, brácsa, nagybőgő), Bíró István és Kiss Levente (furulya), Dragony Gábor és Dudás Klára (citera), Fábri Géza (koboz), Juhász Erika (ének). A Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézetében megrendezendő népzenei kurzuson a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációhoz segítséget nyújt az alapítvány közösségi oldalán megtalálható QR-kód. 


 

Dragony Gábor a mostani kurzuson a citerásokkal foglalkozik majd 
Fotó: KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában