Rockzene

2022.08.23. 07:00

Radar: újra a húrok közé csapnak a rockzenészek

Augusztus végén Kisvárda szívében, ősszel pedig Nyíregyházán dübörög majd a rock and roll.

Forrás: A zenekar archívuma

Két élőzenei rendezvény is várja a rockzene rajongóit az elkövetkezendő hetekben megyénkben. Augusztus 26-án 19 órától a kisvárdai sétálóutcában lép színpadra a Texas Tourist, a Radar zenekar és Kalapács József. Szeptember 10-én 18 órától Nyíregyházán, a Móricz Kertben dübörög majd a rock and roll: Pila és Áron akusztik előadása után a Radar csap a húrokba, az est záró akkordjaként pedig a Pokolgép együttes ad kétórás nagykoncertet.

Reflektáltak a jelenre

– Az idén sajnos nagyon kevés minőségi rock koncertet hirdettek meg a régiónkban, ezért ez a két este garantáltan hiánypótló lesz a műfaj szerelmeseinek – kommentálta az eseménybeharangozót Mák István.

A kisvárdai Radar együttes frontembere, aki mesélt arról is, hogyan fordította javára a banda a vírushelyzet okozta kényszerszünetet.

– Fellépések híján még több időnk jutott a minőségi alkotómunkára, így született meg tavaly az ötödik nagylemezünk. A Kétszer élni című korongon tizenegy új dal kapott helyet, ezekből rendszeresen játsszunk a koncertjeinken.

– A stílus maradt a régi: az előremutató, mégis hagyománytisztelő hard rock, rock/heavy metal, a szövegek mondanivalója pedig hol időtlen (életszeretet, apaság, rock/metal életérzés), hol nagyon is aktuális (turnézás, koronavírus).

– Aki ismer minket, tudja, hogy egyszerű, átlagos, hétköznapi emberek vagyunk, és a hasonló felfogású közönségnek szólnak a dalaink. A kisvárdai és nyíregyházi koncertek után Miskolcon, Szombathelyen, Szentesen, Budapesten és Kaposváron fog felbukkanni a Radar a hazai rocktérképen tette hozzá Mák István. 
PI

Címkék#Rockzene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában