Zene

2022.09.20. 09:07

Klasszikusok és világzenei művek szólaltak meg

Tehetséges nyíregyházi fiatalok varázsolták el a közönséget vasárnap délután a sóstói református templomban.

Az Ars Sacra országos programsorozat keretében Elek Péter, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának harmadéves orgonaszakos hallgatója barokk, romantikus és egy XX. századi művel nyitotta meg a színvonalas koncertet, majd a Parlando Trió akusztikus együttes játéka következett. 


A zenekar tagjai: Szoroka Dániel, Ignácz Krisztián, Soós János, gyerekkorban kezdték el a közös muzsikálást, mindig meghatározó volt a zene az életükben. Előadásukban főként klasszikus, illetve világzenei művek szólaltak meg, a virtuózok koncertjeikre színes repertoárt állítanak össze, így műsorukban elhangzanak Bach művei, Brahms magyar tánca, Astor Piazzolla vérpezsdítő tangói és sok más világhírű zeneszerző művei saját feldolgozásban. A fergeteges előadásmód meghitt pillanata volt Kovács Abigél, a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium II. éves népi ének szakos növendékének előadásában elhangzó református egyházi énekek.Az est nyitó–és záró részében Kósa László református lelkész invitálására közösen énekelt a hallgatóság az ifjú művészekkel együtt. Felejthetetlen élményben volt része a közösségnek.

Szöveg és képek: Sóstói református gyülekezet

Címkék#koncert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában