Nyíregyháza

2022.09.06. 07:00

Portagazda lett a Tánctanoda

Eseményekben gazdag programok részese volt a Tánctanoda.

Fotó: a Tánctanoda archívuma

A Tánctanoda fennállása óta először jutott be a Gyermek Néptáncosok Országos Szólótánc Fesztiváljának döntőjébe, Szarvasra – így kezdődött a nyár. Aztán a fináléban  Kácsor Balázs Országos Bokrétás címet szerzett, Antal Anna Eszter-Tóth Luca országos Pántlikás címet kapott, mi több, elnyerték A legkiemelkedőbb páros produkció különdíját.

A Tánctanoda vasárnap részt vett a Sóstói Múzeumfaluban megrendezett A régi Magyarország ízei gasztronómiai fesztiválon.

– Sok-sok vidámsággal, finom ételekkel, táncos jókedvvel volt megtöltve ez a rendezvény. A Tánctanoda két különleges ételt készített a jeles eseményre: a szabolcsi töltikét, aminek akkora sikere volt, hogy 12 órára már nem maradt belőle még csak kóstoló sem, a másik ételünk a Somogyban ismert aludttejes krumplis prósza volt. Ezzel az étellel nagy érdeklődést váltottunk ki, hiszen itt ezt a finomságot nem ismerik – jegyezte meg Antal Roland, a Tánctanoda vezetője. 

Hozzáfűzte: – A fesztiválon egy egész esztendőre örökbe fogadhattuk a jánkmajtisi portát. Ez azért különleges, mivel a Tánctanoda az első, aki élt a Sóstói Múzeumfalu kezdeményezésével. Ígéretet tettünk: megteszünk mindent, hogy jó házigazdái legyünk a portának. Két táncosunkat az aktív hétköznapokjainktól búcsúztattuk, remélhetőleg a budapesti tanulmányaikat sikeresen folytatják. Természetesen a tanodás szív és közösség mindig visszavárja őket fellépéseinkre és rendezvényeinkre. Sok sikert kívánunk Antal Luca Katicának és Majoros Dittának.

A főzőverseny eredményhirdetésén az Aktívan az egészségért mozgalom különdíját Ágoston Ildikótól vehette át a Tánctanoda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában