Nyíregyháza

2022.11.27. 13:00

A túlélés utolsó mentsvára a nagyszínpadon

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata érkezik december 2-án a Móricz Zsigmond Színházba, a nyíregyházi közönség a Raszputyin című előadásukat láthatja 19 órától a nagyszínpadon.

Fotó: Színház

Szőcs Géza drámája egy történelmi látlelet a kollektív lelkiismeretünkről. A dráma a történelmi valóságot helyezi fókuszba Raszputyin fiktív szűrőjén keresztül. Ez a fikció a túlélés utolsó mentsvára az emberiség apokaliptikus erdejében. Mert gyermeki módon vágyódik a világ békéjére. Arra, hogy milyen az, amikor nem gyilkoljuk egymást a társadalomban és a háborúkban. 

Ebben a világban minden költészet kacérkodik a valósággal. Minden vágyódás táncol a feladással. Minden tett a filozófiával. Raszputyin isteni és végtelenül emberi, miközben hátborzongatóan történelmi. Alakja megfoghatatlan, hiszen az ő hatalma nem a császárok, királyok és a cárok hatalmával ér fel, hanem a játékosok és a szélhámosok igéző tekintetével.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában