Nyíregyháza

2022.11.27. 12:00

Könyvritkaságok az évzáró közgyűlésen

A rendkívüli energiahelyzet miatt az idén már november 24-én megtartotta utolsó foglalkozását a Bessenyei Társaság.

Fotó: Bessenyei Társaság

A szokásos évzáró közgyűlést dr. Kührner Éva, a közművelődési társaság elnöke vezette. Az esztendő eseményeiről Ács Lászlóné elnökségi tag tartott beszámolót, s a jövő évi terveket is vázolta. A hivatalos rész után a hely szelleméhez igazodó és illő ismeretterjesztő előadást hallgathattak meg az érdeklődők a Kossuth gimnázium patinás könyvtártermében Könyvritkaságok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében címmel. 

A társaság vezetőjének előadása egészen a reneszánsz koráig vezette vissza a publikumot, hisz megyénknek két olyan intézménye is van (Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium és a Szt. Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola), mely valódi kincseket őriz mind az ősnyomtatványok és antikvák keletkezési korát, mind számukat tekintve. A tudós társaság vezetősége köszöntötte a lehetőségekhez képest szépszámú tagságot, s egy szebb, eseménytelibb 2023-ra koccintottak a nap végén – tájékoztatta lapunkat Orémusz Maja, a Bessenyei Társaság sajtófelelőse. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában