szon.hu PODCAST

2022.11.11. 20:00

Vajon mi jár az író fejében?

Podcast-sorozatunk legújabb vendége a nyíregyházi író, Bessenyei Gábor.

Fotó: Gazdag Mihály

Azt, hogy néhány év alatt mekkorát fordult velünk a világ, senkinek nem kell részleteztünk. Ami azelőtt elképzelhetetlennek, kivitelezhetetlennek tűnt, a tudomány, a technológia fejlődésének köszönhetően vagy egy globális járvány megjelenése miatt ma már az életünk része. Igaz ez a könyvpiacra is: amire az elmúlt évtizedben még nemet mondtak a kiadók, annak 2022-ben már támogatják a megjelenését. Ezt az ötkötetes nyíregyházi regényíró, Bessenyei Gábor is megtapasztalhatta.

Sokat változott a könyvpiac

– Az első olyan regényemet, aminek a befejezése után azt éreztem, hogy helyem lehet a pályán, 2011-ben írtam, jóval korábban, mint az elsőként megjelent A jövő harcosait. Miután a Könyvmolyképző Kiadónál elolvasták, azt mondták, hogy minőségi anyag, de nem adják ki, mert az egyik főszereplője egy 12 éves fiú, a másik pedig egy 7-8 éves szellemlány, viszont a történet kifejezetten félelmetes, 18 éven felülieknek szóló pszichothriller. Ez azt jelenti, hogy ha őket célozzuk meg a regénnyel, nem tudnak azonosulni a szereplőkkel, ha pedig a fiatalabbakat, számukra ijesztő lehet – idézte fel Bessenyei Gábor, akinek első regénye majd tíz évig lapunk a fiókba, mire a kiadó kérésére ismét elővehette.

– Azt mondták, az elmúlt időszakban sokat változott könyvpiac, egyre népszerűbbek az ifjúsági rémtörténetek, így átdolgoztam, kicsit felfrissítettem, a mostani stílusomhoz igazítottam, és a tervek szerint még az idén megjelenik Váltott gyermekek címmel – mesélte a megyeszékhelyen élő szerző podcast-sorozatunk legújabb vendégeként.
CsA

 

Címkék#podcast

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában