Nyíregyháza

2022.12.18. 12:26

Vastaps a Vikár-karácsonyon

Rendhagyó ünnepi hangversenyt tartottak szombaton a Vikár Sándor Zeneiskolában, az idén először szervezett jótékonysági koncertet az intézmény valamennyi tanszakának részvételével, a legkiemelkedőbb tehetségű gyerekek és a művésztanárok közreműködésével.

KO

A műsorban néhány ismert karácsonyi dallamon kívül megszólaltak egyházi, népzenei, klasszikus zenei és modernebb kompozíciók is. A szóló előadási darabokon kívül kamarazenei, zenekari produkciók is színesítették az esetet, melyet a fellépők közös összevont együttese zárt.

A szombat esti programban közreműködött Gulyás Attila színművész. A támogatói jegyekből származó bevételt a zeneiskola idei tanévi tehetséggondozó programjaira fordítja.  Tamás Attila intézményvezető a finálé előtt megköszönte a közönség nagylelkűségét, az iskola pedagógusainak munkáját, a növendékek kitartó szorgalmát. Úgy fogalmazott: büszke rájuk, büszkeség egy magas színvonalú iskola élén állnia, s tehetséges diákokkal együtt dolgoznia. Kiemelte, régóta nem volt nyitott hangversenyük, az elmúlt években tanszakonként, zárt körben tartották meg a hangversenyeket, s most végre újra a városlakók elé léphettek.

– Köszönjük, hogy megtiszteltek minket a jelenlétükkel, a támogatójegyek a Zenekultúra Támogatásáért Alapítványt munkáját segítik, azt az alapítványt, amelyet sok évvel ezelőtt hozott létre a nevelőtestületünk, s melynek küldetése: a mindennapi zeneoktatást segítse. Hangszervásárlással, különböző nevezési díjak kifizetésével, továbbképzésekkel, s ne feledjük, 3 évente az országos zongoraversenyt is Nyíregyházán rendezzük meg. Az idei tanév második felében országos versenyekre megyei, régiós válogatókat szervezünk, valamint két külföldi meghívást is kaptunk már – sorolta az igazgató, majd megköszönte a támogató cégek, magánszemélyek felajánlásait. 

Beszédét a diakónusok, szolgálattevők jelmondatával zárta: „Jutalmunk, hogy tehetjük”, kifejezvén azt, hogy az est folyamán ajándékot adtak, s közben kaptak is, mert számukra öröm és jutalom az együtt zenélés. Végül, áldott karácsonyt kívánt mindenkinek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában