Tuzsér

2023.01.21. 10:02

Előadás és kiállítás az emlékév keretében

A Tuzsér Községért Közalapítvány tavaly rendezte meg gróf Lónyay Menyhért egykori miniszterelnök születésének kétszázadik évfordulója alkalmából a Lónyay 200 Emlékévet.

Szentmártoni Szabó Géza

Fotó: Dodó Ferenc

Számos konferencia, kiállítás idézte fel a politikus életét és munkásságát, s a programokból jut még erre az esztendőre is. A közalapítvány és a Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközség közös szervezésében a magyar kultúra napja alkalmából  A Lónyayak letűnt világa címmel ismeretterjesztő előadás lesz, illetve kiállítást is nyitnak január 22-én 10 órától az egyházközség templomában.

Igét hirdet nagytiszteletű Battyhányi Géza lelkipásztor, majd Kölcsey Ferenc Himnusz című költeménye ls a 130. genfi zsoltár címmel előadást tart Szentmártoni Szabó Géza irodalomtörténész.

A Lónyayak letűnt világa címmel röv8id ismeretterjesztő előadást tart és a kiállítást megnyitja Millisits Máté művelődéstörténész, művészettörténész, új- és legújabb kori magyar történeti muzeológus. 
KM

 

Címkék#Tuzsér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában